logo_hvidbaggrund

#062 – Græskromersk brydning m. Mark O. Madsen

Mange tænker nok på brydning som en små-homoerotisk sport, hvor store tykke mænd i tricot kaster rundt med hinanden. Men intet (næsten intet, så da), kunne være længere fra virkeligheden. Brydning er dels ikke kun en sport, men en af de sportslige aktiviteter, der er opfundet uafhængigt i flest forskellige kulturer. I den vestlige kultur findes henholdsvis græskromersk brydning og fristilsbrydning som olympiske sportsgrene og Danmark fik til OL i Rio en sølvmedalje med sig hjem, hængende om halsen på Mark O. Madsen. Han har beæret os med et besøg i Fitness M/K til en snak om verdens ældste sport.

“En leg på balance” – sådan beskriver Mark selv brydning. muskuløs, senet og toptrimmet har han langt om længe kæmpet sig til karrierens højdepunkt. I udsendelsen fortæller Mark om hans syn på brydning som sport, om hans egen træning, om hans afstikker til Mixed Martial Arts, hvor han har haft flere succesfulde kampe og hvordan brydning relaterer sig til MMA.

Udfra et fysiologisk perspektiv er brydere også nogle af de atleter, som har den mest imponerende profil. For at være en god bryder skal man være i god kondition, virkeligt stærk, smidig, eksplosiv og have en utroligt høj syretærskel. Alene af den grund er undertegnede imponeret af bryderne.

Du kan høre udsendelsen i den indlejrede afspiller herunder, på Radio24syv hjemmesiden eller på Itunes.

Podcasten kan streames/afspilles på afspiller siden og tilgås i de fleste podcasttjenester. Hvis den ikke findes i den du bruger må du meget gerne skrive til os.

google_podcasts_badge@8x
Listen-on-Apple-Podcasts-badge
spotify-podcast-badge-wht-grn-660x160
pocketcasts_large_light@2x

Anders Nedergaard

Efterlad en kommentar