Kropblog/AFN i radioen

Sidste fredag var jeg i radioen i showet “Forfra med Jeppesen” sammen med Martin Borch Jensen for at snakke om fastediæter. Jeppesen er selv begyndt at lave periodisk faste og har gode erfaringer med det.

Selvom det måske ligner endnu en skør livsstils “ting”, så giver det faktisk fint fysiologisk mening, og der er måske endda en særlig antialdringseffekt. Lyt med på Radio24syv’s arkiv herunder:

1. time

2. time

Jeg har allerede haft et skræmmende antal henvendelser på grund af dette ;o)

5 Comments

 1. wynn den 16. maj 2013 kl. 13:53

  Herlig udsendelse.

  Ser meget frem til et længere indlæg om emnet 🙂

 2. wynn den 4. juni 2013 kl. 15:16

  Et par forsinkede kommentarer efter at have hørt programmet igennem igen.

  Mosley refererer til ADF, altså "1:1" om man vil, og ikke 5:2 mht. ensartet fald i LDL-kolesterol, triglycerider og blodtryk (omkring 41:20 her http://vimeo.com/50912488) ved high-fat vs. low-fat diæter. Går ud fra, der også menes, at vægttabet også er ensartet eller uændret på de to former for diæter ved samme kalorieindtag. Men den siger altså intet om ting som sukker-indtag, deciderede fedt-typer eller noget andet, ikke i programmet i det mindste.

  Mht. forskel på mænd og kvinder, som en anden lytter forsøgte at spørge lidt ind til pr. telefon, så aner jeg personligt intet om det, men faldt over et par hurtige links på et diabetes-forum, da jeg søgte efter viden om 5:2 diæten kombineret med type 2 sukkersyge kun på Metformin-tabletter. Er slet ikke klar over, om der er noget som helst brugbar evidens bag, men det ser i hvert fald ud til allerede at være et omdiskuteret emne i debatten – http://www.express.co.uk/posts/view/373665/Cavema… og http://www.paleoforwomen.com/category/fasting/.

  – Og iøvrigt stadig et rigtig godt program, også ved anden gennemlytning! 😉

  • wynn den 6. juni 2013 kl. 12:28

   Har nu fået læst en smule mere af bogen, og i den er der en smule flere detaljer omkring "1:1", og han nævner specifikt, at vægttab også er ensartet ved low- vs. high-fat diæt.

   • incognitodk den 6. juni 2013 kl. 12:43

    hvilken bog snakker du om. Der er jo efterhånden en del. Er det "the fast diet"?

    Anders

    • wynn den 6. juni 2013 kl. 14:14

     Ja, sorry, mente Mosleys egen "the fast diet".

     Han beskriver de præcis samme ting som i dokumentaren med nogle få ekstra detaljer. Er dog ikke nået igennem den endnu.

Efterlad en kommentar