logo_hvidbaggrund

#070 – Gener, sport og sundhed part 1

Tidligere i sæsonen lavede vi en udsendelse om gener, med særlig relation til den danske startup Athgene, der sælger gen tests til almindelige forbrugere. Jeg synes udsendelsen blev for stram og tæt, så vi laver en ny runde udsendelser, hvor de får den tid de har brug for. Indtil videre kalkulerer vi med 3 udsendelser, hvor den første er kørt og de to næste kommer i første halvdel af 2017.

#070 – Part 1

Her i den første udsendelse om gener har vi besøg af Athgene’s nye videnskabelige chef, Katie Anderson. Her diskuterer vi hvad gener og kromosomer er og hvad genetiske polymorfismer er og hvad de kan gøre. Vi kommer helt tilbage til Darwin’s og Lamarck’s arvelighedsbegreber, og Mendel’s forsøg med ærteplanter, men vi kommer tilbage til nutiden.

Genetiske variationer forklarer den arvelige del af vores forskelligheder og en stor del af disse genetiske varianter findes i befolkningen i form af single-nucleotide polymorphisms, kaldet SNP’s i dag lige tale. Vi taler om disse SNP’s, hvad de er og hvilken konsekvenser de kan have.

Du kan høre afsnittet i den indlejrede afspiller herunder, på Radio24syv eller på Itunes.

Podcasten kan streames/afspilles på afspiller siden og tilgås i de fleste podcasttjenester. Hvis den ikke findes i den du bruger må du meget gerne skrive til os.

Anders Nedergaard

Efterlad en kommentar