logo_hvidbaggrund

#069 – Parasport og de paralympiske lege

Verdens største sportsbegivenhed, de Olympiske lege, efterfølges altid af de Paralympiske lege, altså det, som man i folkemunde har kaldt handicap-OL. Jeg har haft besøg af Frida Jersø, der var med til PL i kuglestød og til daglig konkurrerer både i kuglestød og discuskast. Vi skulle også have haft besøg af Peter Rosenmeier, der har været med flere gange og hevet flere medaljer hjem i bordtennis, men han havde desværre fået kyssesyge, så han var kun igennem på telefon.

For små 5 år siden brækkede Frida ryggen og havnede i en kørestol. Nu som 19-årig har hun trænet sig op til at kunne deltage ved PL. I udsendelsen diskuterer vi hendes forløb fra skaden og frem mod PL, hendes træning og de særlige udfordringer hun kæmper med.

Senere i udsendelsen kommer Peter Rosenmeier igennem på telefon og fortæller om sit eget idrætsliv. Han er den mest succesfulde danske paratlet igennem tiden og arbejder som fundraiser for Parasport Danmark, når han ikke lige spiller bordtennis.

Et af de spørgsmål, der har været flest der stillede til udsendelsen, gik på hvordan man grupperer forskellige grader af handicap, så folk kan konkurrere på lige vilkår. Det har man forskellige systemer for i forskellige sportsgrene, og undervejs i udsendelsen kommer vi ind på hvordan man kommer omkring dette problem og de ufordringer der har givet sporten.

Du kan høre afsnittet i den indlejrede afspiller herunder, på Radio24syv eller på Itunes.

Podcasten kan streames/afspilles på afspiller siden og tilgås i de fleste podcasttjenester. Hvis den ikke findes i den du bruger må du meget gerne skrive til os.

Anders Nedergaard

Efterlad en kommentar