logo_hvidbaggrund

#068 – Fitness’ historie del 2 m. Kasper Lund Kirkegaard

Så nåede vi til opfølgeren til det første afsnit om fitness’ens historie i Danmark. Fitness M/K har igen besøg af Kasper Lund Kirkegaard. I den sidste udsendelse nåede vi op til 80’erne og vi samler op hvor vi slap, nemlig med Jørn Albrechtsen’s Nautilus kæde.

Herefter bevæger vi os ind i den den store ny ting, der kom ind i fitnessmiljøet i 80’erne, nemlig aerobic. Indtil da havde motionscentre været jernhuler, for det meste med hjemmebygget udstyr. Men Charlotte Bircow og siden hendes mand Henrik Withen opdagede aerobic, som specielt Charlotte havde en stor aktie i at bringe ind i fitness miljøet. Charlotte’s hjemmetræningsvideo “Balder af stål” er til stadig et af de mest solgte træningskoncepter i DK. Sidenhen var de involverede i at bringe spinning ind i motionscentrene. Herefter fulgte 90’erne, som bød på det første krak i fitnessbranchen, hvor de to største kæder gik nedenom og hjem, amerikanske 24hourfitness’ forsøg på at entrere markedet og endelig i slutningen af 90’erne nogle af de første spirer til de motionscenterkæder vi kender i dag.

Mens Kasper var hos Idrættens analyseinstitut (IDAN) lavede han rapporten “fra muskelmasse til massebevægelse” om fitness’ historien i Danmark, der går meget mere i dybden end vi kan i radioprogrammet. Den kan du downloade her.

Du kan høre afsnittet i den indlejrede afspiller herunder, på Radio24syv eller på Itunes.

Podcasten kan streames/afspilles på afspiller siden og tilgås i de fleste podcasttjenester. Hvis den ikke findes i den du bruger må du meget gerne skrive til os.

Anders Nedergaard

Efterlad en kommentar