Vanecoach – uddannelse i livsstilsomlægning

Intro:

På trods af, at jeg tit modtager henvendelser om at anprise ting, så gør jeg det meget sjældent. I dag vil jeg dog gøre en undtagelse og anprise Vanecoach uddannelsen.

Når man taler om sundhedsadfærd og livsstilsændringer, så har man historisk set fokuseret meget på hvad det var, man skulle have folk til, og ikke hvordan man fik dem til det. Så vi ved en masse om, hvor meget protein man skal spise, hvad glykæmisk index betyder osv., men man ved ikke nær så meget om, hvordan man rent faktisk får folk til at blive ved med at gøre det. Der findes godt nok en del viden om det, men det er bare ikke noget man har fokuseret nær så meget på. Morten Elsøe og Anne Gaardmand fra Aarhus har lavet et kursus om lige præcis dette.

Hvad er det?

Det hedder Vanecoach og det er er rettet imod personlige trænere og sundhedsprofessionelle, som arbejder i en sammenhæng hvor fastholdelse, compliance og adhærens er vigtigt. De har samlet videnskaben om emnet og giver praktisk anvendelige værktøjer i sundhedscoaching.

vanecoach

Det næste Vanecoach hold kører i slutningen af februar, og du kan stadig nå at springe på.

Morten skriver selv om uddannelsen

Vi har valgt sloganet (indtil videre): “Videnskab omsat til handling”. Det har vi gjort, fordi vi føler, at der er et gap mellem det som PB’er i ernæring og sundhed, samt fysser lærer om den motiverende samtale og selvbestemmelsesteori, og hvad man gør i praksis, når man sidder overfor én der overspiser/trøstespiser, sætter urealistiske mål, slår sig selv oveni hovedet, etc., etc.

Derudover vil vi (især jeg) gerne understrege, at vi bestræber os på at basere undervisningen på den bedste evidens. Ofte introduceres et område (se udklip af modulerne længere nede) med en faglig forelæsning, underbygget af cases og historier, og til sidst oversat til handling, som de tester gennem øvelser. 

Det faglige omhandler blandt andet falske dikotomier, hvorfor uddannelsen også kommer til at “omvende” de trænere og kostvejledere, der udbreder ernæringsnonsens, restriktioner og forbud for deres klienter (det er min hemmelige agenda). 

Uddannelsen adskiller sig derudover fra andre coachinguddannelser, ved at være målrettet disse sundhedsprofessionelle. Det betyder, at vi hele tiden kommer til at tale om emner, der er relevante for det, de kommer til at arbejde med til daglig. 

Samtidig har vi valgt at fokusere på én gennemtestet coaching-model, så deltagerne på uddannelsen, får masser af øvelse i denne model, i stedet for overfladisk kendskab til mange modeller. 

Hvor kan du finde VANECOACH?

Du kan læse mere om Vanecoach uddannelsen her og du kan tilmelde dig her. Hvis du gør det, så vil jeg indtrængende bede dig om at bruge rabatkoden “drmuskel”, for så får jeg nemlig noget returkommission ;o) (og nej, det er ikke derfor jeg anpriser det her ;o)

og ja, jeg ved godt, at jeg skylder at skrive noget originalt indhold ;o)

Efterlad en kommentar