logo_hvidbaggrund

Fitness M/K #058 – Dødløft

Dødløft er løftet, hvor man løfter et stang liggende på jorden og indtil man står oprejst med vægten hængende i hænderne. Det er et løft som i vid udstrækning har været faldet ud af motionskulturen, men som med fremgangen af den såkaldte funktionelle træning er vendt tilbage. Jeg har haft besøg af Jørgen Bertelsen, som er ergoterapeut og tidligere landstræner i styrkeløft, i til en snak om dødløft.

De primære grunde til at dødløft er faldet ud af motionscenterkulturen er at det ikke umiddelbart træner noget der kan “ses” på kroppen og det opfattes som værende et løft der kan værende farligt at udføre.

I udsendelsen taler vi om det er farligt at dødløfte, hvordan man laver træningsprogrammer til dødløft og meget andet.

Du kan høre det i den embedded’e player herunder, på Radio24syv eller på Itunes.

I udsendelsen lovede jeg at dele et link til denne artikel om sticking points, altså den del af en bevægelse, hvor man “går død”.

Jeg kan iøvrigt også anbefale denne artikel af Greg Nuckols ovre på Strengtheory. Udover at være satans stærk, så er han også en overall rar fyr og gd til biomekanik. Så læs dén, hvis du vil læse noget i dødløft, ikke?

Podcasten kan streames/afspilles på afspiller siden og tilgås i de fleste podcasttjenester. Hvis den ikke findes i den du bruger må du meget gerne skrive til os.

Anders Nedergaard

Efterlad en kommentar