logo_hvidbaggrund

Fitness M/K #237 En sang om tykhed, overvægt og My Little Pony

Der er mange aspekter af vores adfærd, der har eller kan have sundhedseffekter. Søvn, rygning, alkohol, undervægt, overvægt, inaktivitet. Men en af de nævnte får uforholdsmæssigt meget mere negativ offentlig opmærksomhed end de andre (du må selv gætte hvilken). At bære på meget kropsfedt er en negativ statusmarkør i alle tænkelige sammenhænge (hvis vi ser bort fra hungersnød og mærkelig fetischporno). Den offentlige debat omkring om og hvordan vi skal håndtere dels den såkaldte fedme epidemi og dels den måde vi taler om det på, bliver desværre ofte taget som gidsel af socialkonstruktivister og identitetsplitiske krigere på den ene fløj og reaktionære, “just do it”/positiv psykologi fitnesstyper på den anden fløj. Samtidig er der et massivt bagtæppe af forbrugs- og mediekulturen, der skaber vilde incitamenter for at gøre bestemte kropstyper mere accepterede eller rigtige end andre, samtidig med at der altså er noget sundhedsvidenskab, der for det første viser at statistisk set er det næsten umuligt at tabe sig og godt nok viser at det gennemsnitligt set er forbundet med noget usundhed at have meget kropsfedt, men omvendt også at en sund livsstil kan fjerne en stor del af den usundhed, så man er ikke nødvendigvis usund bare fordi man vejer meget.

Svært?…. You have no idea!!

Vi har haft besøg af Regina Fjendbo Sølvbæk aka Tyrannosaurus Regs, der er socialpædagog og kropsaktivist og en af de absolut klogeste stemmer i Danmark, når det kommer til debatten om, hvordan vi skal tale om kroppen. Hvis du har det stramt med tykaktivister, så lyt lige til hende og spring nogle af de militante, der er virale på facebook over, så får du en bedre dag ;o)

Podcasten kan streames/afspilles på afspiller siden og tilgås i de fleste podcasttjenester. Hvis den ikke findes i den du bruger må du meget gerne skrive til os.

Anders Nedergaard

Efterlad en kommentar