logo_hvidbaggrund

Fitness M/K #052 (uge 29) – Børn og unge i motionscentre

Forrige weekend kørte udsendelsen, hvor jeg havde besøg af nogle af medlemmerne fra den næste trænende generation i studiet. Flere end nogensinde før går i motionscenter (der er over en mio medlemmer). Men alligevel er flere end nogensinde før også utilfredse med deres kroppe. Omvendt har gamle og halvgamle mænd altid klaget over, hvor galt det er fat med den nye generation og det viser sig aldrig helt at holde stik. Udover, at man kan diskutere om motionscenter-kulturen er hensigtsmæssig for unge mennesker, støder man ofte ind i et argument om, at børn og unge ikke må lave styrketræning, da det kan skades deres knogle og højdevækst. Da jeg startede på planlægningen af programmet havde jeg derfor både en sociologisk og en fysiologisk vinkel for øje.

Børn og unge i motionscentre

For at komme tættere på, tog jeg med Anders og Emil i Vesterbronx Gym motionscenter og talte med dem om, hvorfor de er startet der, hvad de håber på at opnå og om hvordan de forsøger rent praktisk at gøre det. Bagefter havde jeg dem med i studiet til en snak om træningslivet. Efterfølgende havde jeg besøg af familien Manzano, hvor far og datter dyrker crossfit, boyfrontsquathvor der som bekendt er et helt andet perspektiv på, hvad træning er.

Min gammelmandsskepsis blev nok gjort lidt til skamme, for de unge mænd var egentlig meget mere afslappede omkring deres træningsliv, end jeg havde forventet, men til gengæld tyder det på, at man bliver stærkere af crossfit ;o)

Og lige for at få banket den helt i bund, så er styrketræning altså IKKE farligt på nogen som helst måde for unge.

Lyt

Lyt her, eller find den på Radio24syv’s hjemmeside eller på Itunes.

Styrketræning for børn og unge (og deres forældre)

Alt for mange lærer aldrig selve styrketræningshåndværket i motionscentrene og da slet ikke de helt unge. Derfor har jeg i forbindelse med udsendelsen besluttet at lave et seminar for børn og unge i aldergruppen 12-15 plus/minus (og eventuelt deres forældre) omkring, hvad god styrketræning egentlig er, og nogle betragtninger om motionscentre og sportsernæring i forhold til ungesegmentet. Seminaret, som afholdes i Siam Athlete Nation på Nørrebro, er oprettet som facebook event her, hvor du kan læse mere og fortælle om du eventuelt kommer. Vel mødt.

Podcasten kan streames/afspilles på afspiller siden og tilgås i de fleste podcasttjenester. Hvis den ikke findes i den du bruger må du meget gerne skrive til os.

Anders Nedergaard

Efterlad en kommentar