logo_hvidbaggrund

#074 – Er fedt farligt? m. Arne Astrup

Min egen generation (jeg er i slutningen af 30’erne) er vokset op med et narrativ om, at det var usundt at indtage fedt, særligt mættet fedt, da det skulle kunne føre til stigninger i kolesteroltal og senere åreforkalkning og ultimativt blodpropper og død. Det har resulteret i at hylderne i supermarkedet blev fyldte med produkter, der var fedtreduceret og med tilsatte kulhydrater, for at gøre dem mindre kalorietætte. Men en egentlig sundhedseffekt af disse tiltag er udeblevet og i de ernæringsvidenskabelige kredse er selve forståelsen af fedt som værende usundt ved at forsvinde og erstattes af et mere nuanceret syn på makronæringssstofferne. Vi har besøg af professor Arne Astrup, der selv kan siges at have slugt nogle kameler i denne proces, til en snak om hvorvidt fedt og i særdeleshed mættet fedt egentlig er så skidt.

Du kan høre afsnittet i den indlejrede afspiller herunder, på Radio24syv eller på Itunes.

Podcasten kan streames/afspilles på afspiller siden og tilgås i de fleste podcasttjenester. Hvis den ikke findes i den du bruger må du meget gerne skrive til os.

Anders Nedergaard

2 Comments

 1. Jens den 21. januar 2018 kl. 22:38

  Kanon info, takker! Fedt at høre danske forskere afkræfte (eller bekræfte) lidt konspiration, og nu ved jeg hvad jeg skal stege kødet i (smør). Dog siger Dr. Greger på Youtube at det er fedtet der blokere for insulinet og således giver insulinresistens. Så det… 😉

  • Anders Nedergaard den 28. februar 2018 kl. 13:14

   Så må jeg altså sige at der er et par ting eller to den kære Dr. Greger overhovedet ikke har fattet omkring insulins fysiologi. Men det er selvfølgelig også belejligt at være fedtforskrækket når man er veganertosse ;o)

   Anders

Efterlad en kommentar