logo_hvidbaggrund

#064-#065 – Asbjørn Riis

Sidste måned tog Fitness M/K på udflugt til Mors for at besøge ingen ringere end Danmarks eget wrestling koryfæ, Asbjørn Riis. Folk fra min generation (født i 70’erne eller starten af 80’erne), husker måske Asbjørn som wrestling kommentator på TV3 med udødelige vendinger som “Ubeha’e’li'” og “Lex Luger, en virch’li’ sel’digger!”. Lidt yngre årgange kender ham nok mere fra en runde FitnessDK reklamer der har kørt i de sidste måneder. Hvad mange nok ikke ved er at Asbjørn har en sportslig fortid der er noget bredere end wrestling, men også har rummet klassisk gymnastik, boksning, karate, motocross, bodybuilding, styrkeløft og stærkmand. Det var faktisk først op i midten af 20’erne, hvor han blev grebet af bodybuilding, wrestling og styrkesport. Men allerede dengang var han i voldsomt grad Farmer stærk.

Det blev til to udsendelser, hvor Asbjørn i den første fortælller om vejen fra at vokse op i en smede familie på Mors, til at rykke til USA for at blive skuespiller/wrestler/stuntman. I den anden udsendelse bliver vi vist rundt i Bjørns Wrestling center og taler om træning og træningskultur.

Asbjørn viser rundt i Bjørns Wrestling Center

Asbjørn viser rundt i Bjørns Wrestling Center

Men først, Asbjørn Riis er en gennemført nice fyr og en original af den bedste slags. Og dét kræver det også at bryde ud af et liv i en smedefamilie i mors og tage til hollywood. Han har haft ressourcerne og modet til at trække stikket ud og træffe nogle gennemført anderledes valg i sit liv. Det er derfra, det med at “tro på sig selv” i hans kendte mantra stammer fra. Det lyder måske lidt tacky, men det gør det jo sådan set ikke mindre rigtigt ;o) Jeg glæder mig ihvertfald svært til jeg skal derop igen.

I den første udsendelse fortæller Asbjørn om hvordan han vokser op i en smede familie, hvor mænd ikke bare skulle være mænd, men stærke mænd. Man aner at han nok har haft lidt mere krudt i røven end gennemsnittet og meget af dette blev brændt af igennem sport. Det var faktisk først som voksen, oppe i 20’erne, at han blev grebet af styrketræning, bodybuilding og wrestling. Han beslutter sig sidst i 20’erne at han vil til USA og forsøge at blive wrestler/filmstjerne/stuntman/kendis, tager et arbejde på en boreplatform for at financiere det og tager derefter til USA, uden andet end viljen til noget stort og en fænomenal fysik.  Hør resten af historien om hvad der skete herunder, på Radio24syv eller på Itunes.

I den anden del viser Asbjørn os rundt i Bjørns Wrestling Center. Centeret er indrettet på en gård hvor der førhen har været landbrug. Der er et rum med almindeligt motionscenter udstyr. Et rum mere med wrestling ringen og skummåtter, til gymnastik, samt noget strongman udstyr og endelig et sidste rum KUN med strongman udstyr. Alt hvad hjertet begærer hvis man holder af at løfte ting. Udenfor gården har han indrettet et kopi af den forhindringsbane, man bruger på det amerikanske marinekorps’ uddannelse, og selvfølgelig er der endnu mere strongman udstyr, i.e. tunge dæk, hamre, støbte sten og natursten. Undervejs og bagefter fortalte Asbjørn om sit syn på træning, sundhed og livsstil. Råd der i virkeligheden indeholder mere mindfulness, men man først ville tilskrive Asbjørn Riis, den danske viking. Du kan høre den anden udsendelse kan du høre herunder, på Radio24syv eller på Itunes.

 

 

 

Podcasten kan streames/afspilles på afspiller siden og tilgås i de fleste podcasttjenester. Hvis den ikke findes i den du bruger må du meget gerne skrive til os.

Anders Nedergaard

Efterlad en kommentar