logo_hvidbaggrund

#059 – Restitution

Hvordan kommer man sig fra træning? Hvor meget kan en given person tåle at træne og hvordan kan man forkorte tiden der går før man er klar igen? Det har jeg haft besøg af Thue Kvorning, PhD, idrætsfysiolog og fysisk træner hos Team Danmark til en snak om.Flere og flere motionister træner næsten som eliteatleter og rigtigt mange kigger efter en ekstra “edge” i deres træning og mange kigger efter denne “edge” ovre på restitutionshylden. Men hvad kan man egentlig optimere? Dét taler vi om i programmet, hvor vi kommer omkring søvn, stress, kulhydratindtag, kompressionstøj, elektrostimulering og kontrastbade.

Det korte af det lange er at det er de kedelige ting, som søvn, pause og mad, der batter mest, mens de eksotiske metoder som kontrastbade osv. gør mindre. Endelige er det ikke nødvendigvis ukompliceret at hæmme kroppens reaktion på træning, da flere af de tiltag man tidligere har forsøgt sig med for at reducere muskelskade, har vist sig at gå udover træningstilpasningerne.

Du kan læse om Team Danmarks restitutionskoncept der omtales i programmet her.

Programmet kan afspilles i den indlejrede afspiller herunder, på Radio24syv’s hjemmeside, eller hentes ned fra  Fitness M/K på Itunes.

Podcasten kan streames/afspilles på afspiller siden og tilgås i de fleste podcasttjenester. Hvis den ikke findes i den du bruger må du meget gerne skrive til os.

Anders Nedergaard

Efterlad en kommentar