rawpixel-690293-unsplash

Foredrag om animalske og vegetabilske proteiner

Kost- & ernæringsforbundet: Bøffer eller bønner

Om foredraget

“Bøffer eller Bønner” er et serie foredrag jeg holdt i de regionale afdelinger af Kost- & Ernæringsforbundet. Der handler om proteinernæring med særligt fokus på forskellene mellem protein fra vegetabilske og animalske kilder. I foredraget behandler jeg:

  • Proteinbehov. Hvad er behovet generelt og under særlige omstændigheder?
  • Proteinkvalitet. Hvad er det, hvordan regnes det ud og hvad er proteinkvaliteten af almindeligt brugte fødeemner?
  • Kan man få for meget protein? Passer det at højt proteinindtag er giftigt for nyrerne?
  • Hvad gør en en proteinrig kost (fra vegetabilske eller animalske kilder) ved sundheden?

 

Tilmeld dig nyhedsbrev og modtag præsentation fra foredraget

Modtag min præsentation og litteraturliste fra foredraget

Flere foredrag

Kost- & Ernæringsforbundet: Sportsernæring

Dette foredrag handler om sportsernæring og blev oprettet til studerende på uddannelsen professionsbachelor i sundhed ...
Læs mere

Den plantebaserede kost

En af de helt store nye trends på kostområdet er den plantebaserede kost. Rigtigt mange ...
Læs mere

Krudt og kugler

Er du fagligt interesseret i motionsdoping, f.eks. ifm en skoleopgave? Overvejer du at bruge motionsdoping? ...
Læs mere